František Jura: Jsme si vědomi, že úspěch znamená i závazek

Vážení občané, máme za sebou komunální volby, které jsou jednoznačně nejdůležitějším okamžikem v městské samosprávě. Voliči v nich jednou za čtyři roky znovu „rozdávají karty“ a je na nás, abychom následně jejich vůli respektovali a vykonávali.

Děkuji všem obyvatelům našeho města, kteří k volbám přišli. Naplno tak využili svého práva spolurozhodovat dění v Prostějově, o prioritách pro začínající volební období a o lidech, kteří je budou ve vedení města zastupovat.

Poděkování a vděk samozřejmě musím adresovat také voličům, kteří dali důvěru kandidátce hnutí ANO 2011. Zatímco před čtyřmi lety jsme získali přes 18 procent hlasů, po čtyřech letech náročné práce v zastupitelstvu a v radě města nám občané přisoudili podporu přesahující 32 procent. Je to pro nás velký úspěch a ještě větší závazek. Jsme si vědomi, že lidé ocenili náš program a nyní oprávněně očekávají, že jej budeme plnit. A my jsme na to připraveni.

Musím krátce zmínit také koaliční vyjednávání, které bylo relativně krátké a konstruktivní. Oslovili jsme v nich subjekty, s nimiž dlouhodobě vedeme dialog o budoucnosti našeho města. Z výsledků voleb a z jednání, které jsme vedli od okamžiku vyhlášení jejich výsledků, vykrystalizovala koalice ANO 2011, Občanské demokratické strany a kandidátky Pévéčko. Všechny tři subjekty se na řízení města podílely již v uplynulém volebním období. Jejich zástupci mají zkušenosti s prací v městské samosprávě a také s nutností komunikovat se svými partnery, nacházet shodu a nést za všechna rozhodnutí příslušnou odpovědnost.

Hnutí ANO 2011 ve vedení Prostějova podle koaliční smlouvy výrazně posiluje. Novými náměstky se stávají kolegové, kteří v radě města dlouhodobě pracovali jako neuvolnění (tedy ve svém volném čase). Dává nám to příležitost ještě více prosazovat a realizovat priority, s nimiž jsme do voleb šli.

Volbami pro nás komunikace s veřejností nekončí. V začínajícím volebním období chceme obyvatele Prostějova ještě více zapojit do rozhodování o dění v našem městě. Některé možnosti jsme naznačili už v minulých měsících, další budeme postupně přidávat. Prostějov je městem nás všech a názor každého občana má pro nás svou cenu.

Ještě jednou děkuji za důvěru ve volbách a přeji všem krásné nadcházející měsíce.

Mgr. František Jura
primátor statutárního města Prostějova

 

Sdílet na Pinterestu

Sdílej